zaterdag 30 mei 2009

de mei editie: we blijven groeien ...

Tegen de 200 waren we, een slinger vormend van zo'n halve kilometer, met enkele fantastische lowriders en (zoals steeds) een enthousiaste zon boven ons. We kregen ook begeleiding mee van politie op de fiets (welkom!) en op de scooter (mmmmmm ... was niet zo plezant). Ademloos fietste vrolijk mee in herkenbare t-shirts, ook zeer welkom, hoewel het voor verwarring zorgt natuurlijk: de groep is een CMBR, geen ademloos-actie. Ook groen! en een SPA-er was van de partij, en dat is ok, iedere fietser is welkom, maar bij deze willen toch nog eens benadrukken: CMBR is een actie van fietsers in de stad, a-politiek en met maar een overkoepelende oproep: meer respect voor fietsers!
Eindigend op het dageraadplaats werden de fietsen weer vrolijk in de lucht gestoken - het ultieme teken van respect aan alle deelnemers en aan fietsers wereldwijd ...

3 opmerkingen:

  1. leutige bende idd,

    misschien een beetje uitleg over het hoe en waarom van de politie? nodigenden ze zich zelf uit? waarom eigenden ze zich een andere rol ('begeleider') toe dan elke andere deelnemer? wat was hun hand in het gevolgde parcours?

    dat het verder nog serieus moge groeien! tot de volgende keer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. - In zekere zin had de politie zichzelf uitgenodigd. (Ze hadden na de vorige keer anoniem te zijn meegereden) gevraagd om op de hoogte gebracht te worden van de volgende tocht.)

    - Ik denk niet dat ze enige inbreng hebben gehad in de route, maar wel op het moment van de start op de hoogte waren gebracht van de route.

    Ik vind wel dat ze welkom zijn, maar dan enkel met de fiets (geen scooters en zeker geen wagen) en dat ze op geen enkele manier iets mogen te zeggen hebben over de route. Als ze willen meerijden dan doen ze maar, als ze daarbij het overige verkeer willen tegenhouden, doen ze ook maar. Als ze daarbij elke 'route-improvisatie' de kop willen indrukken, dan kunnen ze wat mij betreft zelf een fietstochtje organiseren.

    En als we de 200 deelnemers overschrijden is het misschien tijd om eens wat drukkere wegen (stationsstraat, middenbaan singel, Plantin-Moretuslei, ...) te nemen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoezo, "... maar wel op het moment van de start op de hoogte waren gebracht van de route" ???? Ik dacht dat die al fietsend geïmproviseerd werd?

    Ik heb eens rondgesurfd en vind hier en daar sites van Critical Mass in andere steden. Het valt me op dat de meeste van die sites vrij autistisch zijn! Waarom geen links naar zusjes, zoals in Brussel?

    http://placeovelo.collectifs.net

    Ik vond ook een website met wereldwijde info, maar heb de indruk dat-ie niet meer wordt bijgehouden. Ik probeerde hen het adres van deze blog door te sturen, maar dat lukt niet. Er staat in ieder geval nog wel een hoop interessante info op!

    www.critical-mass.org

    Veel snuisterplezier allemaal

    BeantwoordenVerwijderen